Skip to content
Home » Refinance ASBF? [ASBF] Untuk apa? refinance asb

Refinance ASBF? [ASBF] Untuk apa? refinance asb



新年からちょうど20日で、ASBの配当はすでにわかっています。 ASBFをASBに投資する人の中には、「このASBFを継続するべきか」、「自分のお金で投資するほうがよいか」と尋ねる人もいます。 「状況によって異なります」、長い答えは「特定の要因によって異なります」✉️ビジネスまたはマーケティングに関するお問い合わせ➜[email protected]💰タカフルサービス、借り換え-購入-購入ハウス、LPPSAおよびASBF➜アフィリエイト➜⚠️免責事項:私はファイナンシャルアドバイザーでも「達人」でもありません。 投資はあなたの能力の範囲内であなた自身のリスクで行われなければなりません。 提供されるすべてのコンテンツは情報提供のみを目的としており、その正確性や完全性を表明するものではありません。 IIは、このチャンネルに投稿されたコメントやコンテンツについて責任を負いません。 コメントすることにより、あなたはあなた自身の見解に対して単独で責任を負います。 このチャンネルのコンテンツやインタラクションに起因するいかなる損害や損害についても責任を負いません。消費者問題の闘いを支援したい場合は、少し貢献してください:🔴DuitNow:SA0268990H🟡MBBダイレクト:562973004667🔵TnGQR:🔵ソーシャルメディアの最新プラットフォーム:🟩Whatsap:🟪Instagram:🟦Facebook:🟥Telegram:⬛TikTok:🟨Twitter:#financialfaiz #asbf #asb Refinance ASBF? [ASBF] 何のために? ..

Images related to the topic refinance asb

Refinance ASBF? [ASBF] Untuk apa?

Refinance ASBF? [ASBF] Untuk apa?

Search related to the topic Refinance ASBF? [ASBF] Untuk apa?

#Refinance #ASBF #ASBF #Untuk #apa
Refinance ASBF? [ASBF] Untuk apa?
refinance asb
ここでたくさんの役立つ情報を見ることができます: 詳細はこちら
ここでたくさんの役立つ情報を見ることができます: 詳細はこちらr

See also  Time value of money | Interest and debt | Finance & Capital Markets | Khan Academy finance 301

46 thoughts on “Refinance ASBF? [ASBF] Untuk apa? refinance asb”

  1. Sy skrng mmg penonton tegar channel tuan..mmg byk menbantu..smua sy like..kekadang tgk byk kali..thanks byk mafaat dpt..smuge ilmu kebaikan ini dpt pahala juga kt tuan..aamiin

  2. sir, boleh tolong jelaskan tak pro and cons kalau kita melabur guna robo-advisor instrument macam wahed, raiz dengan instrument macam asb ni dalam video panjang. please

  3. Salam tuan faiz..sy beli rmh thn 2017..hrga rmh 180k..loan 170k ..installment 800++ dlm 30 thn.. klu sy ad cash 170k.. manakah pilihan yg lbih baik dan baik utk long term samada buat full settlement housing loan tu atau sy ltak ke asb

  4. bank dah call tanya saya nk buat refinanve tak sbb sy ada buat morotarium sblm ni. adoiiiii menggigil pulak. tgk video ni lebih jelas sikit. rate rendah tp tempoh dipanjangkan. nasib lah hidop

  5. Salam nk tanye..kalau kita amik asb..contoh tahun ni 3.5 interest..and amik loan tempou 30 tahun….so 3.5% tu kekal smpai 30 tahun tu ke?…ke tahun ni 3.5% interest..tahun depan kalau bank tetap 4.0% so tahun depan punye interest jd 4.0?

  6. Salam, nak tanya jika sy nak buat refinance adakah sy mesti buat di bank yg sama atau boleh di bank lain? Dan bila sy buat tgh tahun duit loan yg keluar masuk tu akan effect kita punya div tak?

  7. tuan.. nak tnye la..
    kalau saya buat asbf rm200K..
    sy compounding 5tahun..
    lepas 5tahun sy jual asbf sy..

    berapa saya dah bayar untuk 5 tahun tu..
    dan berapa total bank bayar smla pada saya.

    padu x ea mcm tu?

  8. Currently still ada conventional. Tapi normally banker akan advise ambil je islamic. Saya pun advise my customer ambil ASBF. Takaful murah sikit. Dan shariah compliance.

  9. Salam tuan nak tanya, Saya umur 21. Duduk rumah ibu bapa, tiada apa2 komitmen selain PTPTN. Kerja Biasa2 je skg. Gaji 1200. Boleh taknsaya nak buat ASB financing ni? Ambik terus Max Rm200,000? ( Asalkan Dividen ASB lagi tinggi dari Interest bank). Apa pendapat tuan? Then after 5-10 years i refinancing balik. Mcm tuan cakap and continue compounding. Thankyou tuan

  10. Salam brother Faiz. Ada effect ke kat had limit 200k loan baru kalau kita refinance (considering kalau contoh kita ada 300k amount dalam ASB (loan + cash) )? Adakah had akan jadi 300k jugak? Ini berkaitan dengan video best brother Faiz pasal had limit ASB boleh lebih 200k.

  11. Jd untungla wat refinance..sbb sy tya pndapat bank nape dorg kata rugi…pasal proncipal la apala..xfaham saya ..ke dorg nak makan percent lebih ..mmgla loan lama saya da trun rate BR…dgar ni mmg yakinla better buat refinance…

  12. Salam Tuan saya berminat nak refinance asbf saya.
    Saya dah almost 3 tahun bayar asbf & sepatutnya 30 tahun. Boleh ke saya refinance jadikan 40 tahun untuk rendahkan instalment?

  13. Salam tuan….lepas tgk video ni..sy trus check sy punya loan asnb yg sy buat dengan bank M pada 2014….so dulu sy kena interest xsilap 4.90…now latest check dalam m2u, rate dah jadi 3.75 dah…. so td call agent, dia ckp boleh refinance buat asb plus…..soalan saya, adekah asb plus ni sama mcm asb financing? dia kata dia akan refinance semula loan sy guna account yg sama dengan lowest rate yg ada skrg iaitu 3.55%…..tq tuan

  14. Tuan Faiz. Maaf lari topik sikit . Apakah dibolehkan untuk “refinance rumah’ yang under 5 tahun. I means nak tukar loan dengan bank lain kerana nak dapatkan “rebet monthly’ dari company yang saya berkerja bcoz hanya certain bank yg dibolehkan . ( Bank terpilih sahaja )

  15. Salam tuan. Saya ada soalan. Perlu ke ambil takaful untuk asbf? Sebab loan asb ni kita boleh jual balik sijil kat bank and dapat balik jumlah principal yang dah kita bayar. Jadi kalau apa apa jadi pada peminjam, untuk apa perlu takaful tu sedangkan loan tu boleh dijual balik. So wife peminjam tu tak tanggung la beban hutang tu kan? Mohon jawapan dari tuan ya.

  16. Salam tuan, saya ingin bertanyakan pandangan tuan bilekah waktu yang sesuai untuk kite refinance asbf sekiranya kite mengambil moratorium kerana takot jikalau lulus asbf yang baru kite sudah tidak boleh ambil moratorium. Terima kasih

  17. Assalamualaikum tn faiz. Perkongsian yang sangat bagus. Soalan sy, macam mn ye kita nak tahu brapa % kita byr principal dan interest untuk loan kereta setiap bulan? Jika matlamat saya nak habiskan loan kereta daripada 9 tahun ke 6 tahun, mcm mn sy nak kira byrn lebih yang perlu dibuat setiap bulan? Hrp tuan dapat membantu. Terima kasih.

  18. Salam tuan, boleh tak buat apa implication ambik moratorium yg gov bagi haritu 6 months, plus apply another 6 months. apa implikasi kat interest rate yg terkumpul sbb dah setahun tak bayar. terima kasih.

  19. salam tn Faiz, terima kasih dgn video bermanfaat ni. Hasil dr video ni, baru2 ni sy pg ke bank utk refinance sbb nk rate yg lg rendah dan panjang kn tenure 40tahun. Namun, staff bank kata xboleh refinance dah. sbb start this year, kalau terminate, kena tggu setahun utk apply semula for asbf ni. Betul ke? Jadi dia advice utk sy amik sijil yg kedua dan jual yg lama. Sy decide nk jual lah, sbb interest rate yg sijil 1 which is 3.75% agak tinggi. Patot ke sy amik sijil kedua yg baharu dgn rate lg rendah tp sijil ni hanya 50K shj. Plan utk terminate after 5 years utk buat deposit 10 % rumah nampak kelam skg.

  20. Terima kasih atas penjelasan, ramai org buat asbf utk enjoy long term & low payment. ada juga group org yg bercadang nak buat asbf dan commit until settlement, sbg cara salah satu nyer dgn bercadang nak buat extra payment. Boleh bantu jelaskan mcm mana nak buat extra payment dan tambah kpd principal? Spy bank x anggap kita park duit utk die tolak sbg installment shj bila due

  21. Saya masa jumpa banker ni … salah satu soalan yang saya nak tanya banker adalah: "apa itu ASB Refinance?"

    Dia mengelak – dia kata "refinance" ni selalunya untuk rumah je. Kenapa ye banker ni mengelakkan soalan macam ini tuan? Dia tak tau ke?

  22. Bro nak tnya . Saya dah bt asb loan , soalan saya klau saye dah bayar payment sebulan lpas tu dlm bulan yg sma sya top up lagi . Sya top up bukan untuk payment untuk bulan depan . Sekadar untuk menambah . Apa kesan2 dia ??? Adakah dividen brtmbah atau selain nya ? Sory …

  23. Bole ke kalau saya nak stop current asbf which is 100k for 30year,then make a new one? 200k for max years available? Ke kena refinancing juga?

  24. Saya hendak tanya… Jika saya dh buan asbf selama 3 tahun sbg cth saya buat rm 100k… Dan pada bulan 2 2021 saya refinance utk memanjangkan lagi tempon pinjaman.. dividen utk tahun 2021 pada 2022 akan kacau ke meaning saya tidak dapat dividen utk Rm100k yg saya refinance balik.. boleh tolong jelaskan

  25. Maaf tanya, kalau ambil loan 100k, utk tempoh 40 thun sbgai contoh, and compare dgn 100k utk 20 thun, kan cost repayment total 20 thun lebih rendah berbanding 40 thun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *